miercuri, 27 octombrie 2010

A avut tupeul sa ii numeasca animale


Diminetile sunt din ce in ce mai insuportabile la metrou. Ma plictiseste faptul ca merg singura, in fiecare dimineata, prin aglomeratie si ce mai aglomeratie, ora 9:00, Piata Unirii, unde toata lumea se imbulzeste sa treaca pasajul sa schimbe metroul.
Si eu ma numar printre acesti oameni si chiar conteaza daca schimbi sau nu metroul, pentru ca de multe ori te oboseste, te streseaza pana ajungi la birou, in ciuda faptului ca te-ai obisnuit cu traseul, undeva tot se aduna acest efort, dar sa nu ma indepartez prea mult de la subiect si sa incerc sa expun succint ceea ce mi-a atras atentia in aceasta dimineata.

Ora 9:00 - cobor la piata unirii sa schimb metroul in cealalta directia, urc scarile vesnic aglomerate si imi fac loc printre oameni sa trec, dar cum sa imi fac loc daca nu mai am pe unde? Si totusi ma strecor incet-incet, ajung pe la jumatatea scarilor, iar in fata mea un domn intre doua varste, cu o carte in mana si cu o servieta, presupun ca mergea la servici sau la facultate, incepe sa urle subtil, vazand ca nu are cum sa isi continue urcatul scarilor: "Animalelor, va imbulziti ca animalele!"...
Bineinteles ca mi-a ajuns la auz aceasta exclamatie ca dintr-o foc tras in oamenii care coborau scarile si acesta le urca. M-am uitat la el sa vad exact cine este cel care s-a infuriat putin ca nu i se face loc sa treaca si el si uite asa din incarcarea nervoasa stransa pana in acel monment a izbucnit aceasta furie nedisimulata pentru ca imi paru atat de sincer incat m-a facut sa rad.
Da, uite ca a avut tupeul sa ii numeasca pe fata animale. Pana la urma, cred si eu ca nu exista nicio logica in circulatia libera prin subteran, pentru ca daca observam fiecare merge cum vrea, cum il taie capul, pe unde vrea si prin urmare parca am fi intr-o jungla. Explicatia bietului om nervos pe oamenii care nu ii dadeau voie sa treaca este destul de justificata. Adica si eu m-as fi enervat, pentru ca deja e culmea ca sa li se acorde prioritate celor care coboara nu si celor care urca, prioritatea ar trebui sa se acorde in ambele directii si sa fim mai civilizati, chiar daca nu exista norme scrise, poate ca ar trebui sa apelam la normele morale de conduita, chiar si in aceste situatii agitate, aglomerate si supraincarcate cu oameni.

5 comentarii:

  1. chestia asta ni s-a intamplat de multe ori sa o patim impreuna :D

    RăspundețiȘtergere
  2. eu urasc sa schimb metroul la unirii sau la victoriei
    e vesnic razboi, iar am senzatia ca toata lumea se urca pe mine pt ca sunt mica de statura:))

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce n am inteles totusi este de ce mereu cand vrei sa jignesti pe cineva ii zici animal , dragele de ele , animalele n au nicio legatura cu noi oamenii , sunt de fapt foarte bine organizate si cilivizate , nu au nicio treaba cu noi .Data viitoare cand il vei pe omul respectiv sa i spui ca sa am zis eu:))glumesc , ma bucur sa te cunosc si sa ti descopar blogul si multumesc pentru comentariu, ai dreptate .

    RăspundețiȘtergere
  4. nu stiu cum e sa tot schimbi metroul, dar e clar ca la un moment dat te saturi, insa asta este..
    si acel om banuiesc ca nu s-a uitat la el , s-a uitat doar la cei din jur, pt ca daca s-ar fi uitat si la el nu ar mai fi zis asa ceva.

    RăspundețiȘtergere
  5. Cosmin: mi-aduc aminte si chiar as vrea sa nu se mai repete :D
    Monica: din pacate eu trebuie sa il schimb pentru servici la unirii si pentru al doilea job, la victoriei, e ingrozitor...eh, e bine ca esti mica de statura fiinca astfel poti sa te strecori mai usurel ;)
    Darias: e un fel de razbunare sa numesti oamenii "animale", dar pana la urma nu are nicio legatura, e chiar o aberatie; si eu ma bucur sa te cunosc si sper sa comunicam aici cat mai constructiv.
    Lavinia: acel om chiar a fost tupeist si nu s-a uitat la el deloc, dar aglomeratia de la metrou te cam streseaza si te mai face sa spui si lucruri nelalocul lor.

    RăspundețiȘtergere